„V současné chvíli máme nastříháno v hlavním programu přes 2300 roušek, ušito více než 1700, předáno partnerům přes 1600 kusů,“ informuje nás o novém výrobním programu školy ředitel Petr Jaroš.

Roušky už obdržela nemocnice v Jičíně, speciálně ještě dětské oddělení, Dětský stacionář Hradec Králové, Dětská léčebna Les Království, putovaly i do Dětských lázní Jánské Lázně, převzala si je novopacká radnice, obec Stará Paka, packý domov seniorů, ale i partneři jako Pivovar Nová Paka a Pivovar Trutnov.

„Pracujeme o sto šest. Vytvořili jsme několik verzí pro malé děti, připravujeme šití s filtrem z nanovlákna, pracujeme na akci Tiskne celé Česko s využitím 3D tiskáren. K tomu jsme obšili spolupracovníky, sousedy, příbuzné, známé. Jsem více než pyšný na své lidi, jak pracují!“ shrnuje Petr Jaroš. Jak se ukazuje, největším problémem je technika, šičky už „zavařily“ tři šicí stroje a škola urgentně hledá opraváře.

V zahradnické škole v Kopidlně pracují ve sklenících všichni zaměstnanci včetně sekretářek. Vegetační odbobí totiž koronavirus nezná.
OBRAZEM: Místo žáků nastoupili učitelé