Zastupitelka a bývalá senátorka Domšová byla v letech 1994 až 2002 starostkou Deštného v Orlických horách. V roce 2002 byla za SNK ED na šest let zvolena senátorkou za obvod Rychnov nad Kněžnou. Od roku 2008 byla zastupitelkou hradeckého kraje. Zemřela po dlouhé a těžké nemoci.

Memorandum orozšíření kvasinské zóny bude v listopadu

Hradec Králové - V listopadu by mělo být podepsáno memorandum o investicích kraje a státu do rozšíření průmyslové zóny Kvasiny III. Zóna se má rozšířit v okolí automobilky Škoda Auto.

Hejtman Lubomír Franc v pondělí zastupitele upozornil, že až do podpisu  nebudou k rozšíření zóny zveřejněny žádné další informace. Na jednotlivých projektech se totiž stále pracuje, kraj chce navíc předejít tomu, aby se rozšíření stalo tématem předvolebních bojů, a zamezit případným spekulacím s pozemky.

Podle ředitele vnějších vztahů firmy Škoda Auto Michala Kadery se investice budou týkat mimo jiné oprav silnic a vybudování obchvatu Solnice.

Kraj rozhodl, že na studie a průzkumy potřebné k rozšíření zóny dá  zatím 700 tisíc korun. „První objekty v rámci rozšíření průmyslové zóny Kvasiny III by mohly být realizovány v průběhu dvou až tří let," uvedla Martina Götzová z tiskového oddělení kraje. Ukončení projektu se plánuje na roky 2018 až 2020.Škoda Auto by měla v rozšířené továrně vyrábět Škodu Superb a terénní vůz pro značku Seat.

Do rozvoje zóny Kvasiny – Solnice stát a kraj daly v letech 2005 až 2012 celkem 1,5 miliardy korun, za něž se mimo jiné stavěly a opravovaly silnice a vybudovala se čistírna odpadních vod v Solnici.