Samotná oprava kruháku probíhala za částečné uzavírky dopravy a nervy na dranc z ní měli nejen silničáři, ale především řidiči čekající v nekonečných kolonách. Zhotovitel zakázky čekal do poslední chvíle na předpověď počasí, za intenzivního deště totiž nelze asfaltovou vrstvu aplikovat. V pátek odpoledne padlo definitivní rozhodnutí o realizaci.

I když osobní a nákladní doprava bude o víkendu navigována po objížďkách, přesto se očekává kolaps dopravy zejména ve směru od Jičína.

Před křižovatkou se totiž auta musí zazipovat do jednoho pruhu, který je navede směrem na Novou Paku. Osobáky na Špici odbočí na Lužany, náklaďáky musí až do Nové Paky, Pecky, Lázní Bělohradu a Hořic. Akce má vypuknout v sobotu ráno mezi šestou a sedmou hodinou. Podle stavbyvedoucího Ladislava Grofa mají být práce ukončeny v neděli v 15 hodin.

ZAPOMEŇTE NA ÚLIBICE

Pokud nechcete uvíznout v kolonách, křižovatce se ve směru na Hradec Králové vyhněte přes Popovice, Tuř a Konecchlumí v obou směrech. Od Nové Paky se pak můžete vydat třeba na Dřevěnici a Soběraz přes Valdice do Jičína. Studeňany jsou kvůli II. etapě opravy silnice neprůjezdné.