Bez drncání a výluk. Od minulého týdne mohou cestující opět využívat vlaky na trati mezi Týništěm a Meziměstím.

V rámci její modernizace, která vyšla na 1,2 miliardy korun, bylo například nahrazeno stávající zabezpečovací zařízení novým, které je možné dálkově ovládat přímo z nádražní budovy v Náchodě. Rekonstrukcí železničního svršku a spodku pak došlo k odstranění trvalých omezení rychlostí. Také se opravilo několik mostů a vybudovala se nová nástupiště včetně informačního a orientačního systému pro cestující.

Cestuje se rychleji

Trať se opravovala v úseku Opočno - Hronov. Délka revitalizované trati je 28,6 kilometru. Investice spolkla celkem 1,2 miliardy korun.

„Jsem rád, že jsme s tolik potřebnou modernizací začali a předpokládám, že budeme v tomto trendu pokračovat. Každý, byť dílčí krok nám umožní zvýšit četnost vlakových spojů i jejich zrychlení,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Červíček s tím, že investicí do tratě získali cestující zrychlení v řádu několika minut. „Důležitější však je, že cestování je bezpečnější. A stavba potvrzuje i mé oblíbené motto: Kde je vůle, tam je i cesta, a proto je nezbytné nepolevit v tlaku na stát a prosazovat další investice do modernizace železniční sítě v našem kraji,“ dodal Martin Červíček.

Z demonstrace na pražské Letné 2019.
Mají dost Babiše, chtějí jeho demisi aneb Lidé z kraje vyrazili na Letnou