Tento týden odstartovala série speciálních nočních prohlídek s průvodcem. Jsou vedené hravou formou a vhodné pro děti, které při nich prozkoumají tajemno ztemnělého lesa. Návštěvníci poznávají zvířata podle očí, srsti a zvuků.

"Noční prohlídky měly u návštěvníků v minulém roce velký úspěch, rozhodli jsme se je proto letos v období jarních prázdnin zopakovat. Lidé oceňují unikátnost zážitku a také odborný výklad průvodce. Dozví se mnoho zajímavostí o nočním lese i zvířatech. Prohlídky jsou navíc vedené hravou formou, takže se hodí i pro děti," upřesnila Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše.

Noční prohlídky s průvodcem se konají každou středu až do 13. března. "Doporučujeme návštěvníkům s objednáním vstupenek na našem e-shopu nemeškat. Kapacita těchto prohlídek je totiž omezená," připomněl Zdeněk Pop, marketingový ředitel Stezky korunami stromů Krkonoše.

Běžná denní otevírací doba je v únoru a březnu od 10 do 16 hodin, v dubnu a květnu od 10 do 18 hodin, od června do září od 9.30 do 19.00.

Tomáš Katschner, dramaturg festivalu Jazzinec.
Vždycky se mi vyplatilo vsadit na to, co jsem slyšel na živo, říká Katschner

Stezka korunami stromů Krkonoše za první rok existence se s více jak 330 tisíci návštěvníky zařadila mezi nejnavštěvovanější atrakce východních Čech. Její oblíbenost se projevila i v podobě absolutního vítězství v soutěži DestinaCZe 2018 o nejoblíbenější atrakci v České republice pořádanou agenturou CzechTourism. Získala také prestižní ocenění Stavba roku Královéhradeckého kraje za rok 2018.

Stezka je unikátní svou podzemní jeskyní s edukační expozicí o půdě a během procházky návštěvníci vystoupají z podzemí až do výšky 45 metrů, navíc je bezbariérová po celé délce.

První výročí Stezky korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních.
Stezka korunami stromů slavila s akrobaty v padesátimetrové výšce