Nejdůležitější spojnice mezi Jičínem a Trutnovem opět zkouší nervy řidičů, protože se na ní znovu usadili stavbaři. V Krkonošské ulici v Nové Pace byla včera zahájena rekonstrukce mostu a s omezením provozu tu musejí řidiči počítat i o prázdninách - minimálně do srpna.

Ředitelství silnic a dálnic už stihlo opravit část hlavní tepny od kruhové křižovatky směrem k restauraci Mája v délce téměř dvou kilometrů. Za provedené práce už zaplatilo 37 milionů korun. Od roku 2015 zde došlo k výměně všech vozovkových vrstev. Součástí stavby je modernizace propustků, opěrných zídek i přemostění. A to byl kámen úrazu. Právě nevyhovující stav mostu v Krkonošské ulici zavinil zpoždění celé zakázky, protože podle původního plánu tu práce měly být ukončeny už na podzim loňského roku.

Důvody, proč se rekonstrukce této důležité komunikace nakonec přehoupla i do dalšího roku, vysvětluje zástupce investora Miroslav Gregor.

„Nezískali jsme včas stavební povolení, které by navazovalo na rekonstrukci komunikace, jež skončila vloni v září," říká Gregor.

Stavba nového mostu za 13,5 milionu si vyžádala přeložku inženýrských sítí, výstavbu lávky pro pěší a náhradní komunikace pro vozidla. Opravovaný úsek je dlouhý 30 metrů a auta zde budou jezdit jednosměrně. „Opět jsou ve městě kolony, ale už jsme si na to zvykli. Provoz je přes den řízen pracovníky firmy, s čímž máme dobré zkušenosti. Řidiči se tu dlouho nezdrží," komentuje omezení místostarosta města Pavel Bouchner.

Zhotovitel zakázky pružně reaguje na provoz na krkonošské magistrále a ruční řízení na I/16 zajišťuje od pondělí do čtvrtka od 6 do 18 hodin, v pátek do 19 hodin, v sobotu od 8 do 14 a v neděli od 12 do 19 hodin.