Prozkoumat krásy a zajímavá zákoutí Orlických hor můžete i ze sedla kola. Deník spolu s Euroregionem Glacensis připravil seriál, který na stránkách naleznete každou sobotu.

Dnes se vydáme trochu dál než do oblasti Orlických hor. Nejen ony, ale i krajina kolem Suchého vrchu a Králík patří k místům, kam se pohodlně dostanete cyklobusem a poté už můžete zkoumat okolí.

A že je kam se zajet podívat. Stezka vedoucí ze Suchého vrchu, kam se dostanete pohodlně cyklobusem nesoucím žlutou barvu a číslo sedm, přes Mlýnický Dvůr, lesem na Hedeč a dolů do Králík, patří k těm spíše náročným. Není však příliš dlouhá, a tak i zdatnější děti by ji měly zvládnout. Rozhodně ale na vlastním kole.

Stezka vás zavede na úvod ke Kramářově chatě na Suchém vrchu, která je již opět plně v provozu. Jakmile se rozhodnete vyrazit dál, už to bude trochu kopcovitější terén.

Výstup na Horu Matky Boží

Z Mlýnického Dvora vás čeká stoupání až na Hedeč, který se pyšní poutním místem,  chrámem na Hoře Matky Boží. Rozhodně stojí za zhlédnutí a bližší prozkoumání.

Navštívit můžete kostel Nanebevzetí Panny Marie, ambity nebo klášterní zahradu.

Nedávno byl také otevřen památník internace, který je svým zaměřením jediný svého druhu v České republice. Můžete zavítat také do obchůdku se suvenýry nebo navštívit restauraci v Poutním domě, kde naberete síly na cestu zpět.

Cesta do Králík poté vede jen z kopce, a tak máte ideální možnost k odpočinku.

Abyste se dostali zase domů, musíte buď dojet zpět na Suchý vrch, odkud jede cyklobus, anebo se nechat naložit už rovnou v Králíkách.