„Dosáhli nejednoho úspěchu, spoustu medailových umístění, v neposlední řadě také titul Mistrů ČR HOBBY DANCE ve Svazu učitelů tance ČR,“ říká majitel a trenér taneční školy Tomáš Chmel a dodává, že měl obrovskou radost, když byli on i jeho svěřenci, oba věková kategorie Junioři 2 (do 15 let), nominovaní na zimní Olympiádu dětí a mládeže. Ta se konala od 28. ledna do 2. února. Taneční sport se na olympiádu vrátil po dlouhých pěti letech. „Společně s námi zde reprezentovali mladí sportovci i v disciplínách snowboarding, alpské disciplíny, akrobatické lyžování, lední hokej, krasobruslení, běžecké disciplíny, rychlobruslení, biatlon, lyžařský orientační běh, ale také například šachisté,“ vyjmenovává Tomáš Chmel a dodává, že konečné umístění jejich týmu bylo 12. místo, kdy porazili Karlovarský a Ústecký kraj.

„Tento výsledek byl nad naše očekávání, jelikož zisk nové výkonnostní třídy byl u tohoto páru na poslední chvíli. Do celkového hodnocení krajů jsme přispěli hned třemi body,“ dodává trenér. Olympiáda dětí a mládeže České republiky je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy.

Předseda ČOV Jiří Kejval, primátor Ostravy Tomáš Macura, česká sjezdová lyžařka Kateřina Pauláthová a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák si ve čtvrtek 1 února prohlédli aktuální stav příprav v Olympijském festivalu v okolí Ostravar Arény.
S Deníkem zdarma na Olympijské festivaly. Kupte si pondělní noviny s přílohou