Rozhodl o tom vlastník SkiResortu Černá hora-Pec, společnost Mega Plus, která provozuje areály v Peci pod Sněžkou, Velké Úpě, Janských Lázních, Černém Dole a Svobodě nad Úpou. Naopak z chystané výstavby lanovky na Javoru v Peci, která nahradí vlek, by sejít nemělo.

Vedení města se dostalo do složité situace po zásahu policejních orgánů 23. října a musí řešit, jak naložit s plánovými projekty, především výstavbou velkých parkovacích domů pro 900 aut.

Starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek.
Policie v Peci zasahovala, potvrdil starosta. Zajímala se o investice

„Finanční plán investic počítal s příjmem z dotací. Nedostali jsme dotaci na výstavbu dopravního terminálu s parkovacím domem, musíme proto plán upravit a investice realizujeme později nebo jinak,“ řekl Alan Tomášek, který byl ve středu znovu zvolen starostou Pece pod Sněžkou.

Stavba terminálu začala v srpnu a podle slov Tomáška bude dokončena. Horší to bude patrně s parkovacím domem ve Velké Úpě. „Není možné investovat stovky milionů korun do lyžařského propojení Velké Úpy a Pece pod Sněžkou v situaci, kdy nebude v dohledné době vyřešen problém s parkováním ve Velké Úpě,“ vysvětlil ředitel SkiResortu Černá hora-Pec Petr Hynek zastavení projektu.

Stavba začíná. V Peci pod Sněžkou vyroste dopravní terminál s parkovacím domem, který přinese horskému středisku 457 nových parkovacích míst.
Pec začíná stavět velký parkovací dům s dopravním terminálem za 167 milionů