Nejvíce - o 19 narostl počet na Rychnovsku, které je však se 46 nakaženými na tom stále nejlépe v kraji. Ale vzhledem k vývoji epidemiologické situace se k zákazu návštěv na všech odděleních připojila i rychnovská nemocnice. Přítomnost otce u porodu je tu nadále povolena, stejně tak osobní porodní asistentky či duly.

Nejhorší situace zůstává na Trutnovsku, kde se s covidem v současné době potýká 183 osob. Pomyslnou druhou příčku si drží Hradecko se 131 případy, dále Náchodsko jich má 74 a Jičínsko 65. Nárůst zaznamenaly všechny okresy Královéhradeckého kraje. Od počátku pandemie zde covidem-19 onemocnělo už 1094 lidí a 10 jich zemřelo.

Bývalá ubytovna Fakultní nemocnice Hradec králové v ulici Jana Masaryka.
Startovací byty v bývalé ubytovně nebudou

Od počátku pandemie zde covidem-19 onemocnělo už 1094 lidí a 10 jich zemřelo.

V Senior domě Beránek v Úpici proběhla v úterý nová vlna testování, které podstoupilo 37 osob. "Úterní testy prokázaly nově 5 COVID-19 pozitivních klientů a 1 zaměstnance, 3 z pozitivních zaměstnanců z první vlny testování jsou uzdravení," informovala v pátek odpoledne mluvčí Krajské hygienické služby Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí s tím, že výsledky čtvrtečních testů v Domově pro seniory v Polici nad Metují ještě k dispozici nejsou.

Škol, na kterých je aktuálně nějaká třída nebo i více tříd v karanténě, je aktuálně asi 35.