Firma Snowy Chalet na místě postaví dvě menší budovy inspirované vzhledem boudy z přelomu 19. a 20. století. Petrovu boudu zničil v srpnu 2011 zničil rozsáhlý požár, tehdy ji tvořily tři objekty.

Vzestup a úpadek
První boudu na místě dnešní Petrovky postavil v roce 1811 Johann Pittermann, podle jehož zkomoleného příjmení se bouda jmenovala. Následující majitel Vinzenz Zinecker ji o 75 let později přestavěl na hotel s plochou zatravněnou střechou, proskleným balkonem a verandou. Fasádu ozdobil do vzorů vyskládaných dvoubarevnou břidlicí. Úpadek zahájilo převedení Petrovy boudy na odborářskou zotavovnu v roce 1949. Do chaty od té doby nikdo výrazněji neinvestoval. Turistům přestala Petrova bouda sloužit v roce 2008,  kdy ji tehdejší majitel prodal, v srpnu 2011 vyhořela.

Památkáři chtěli tradiční stavbu

Památkáři, kteří původně požadovali repliku vyhořelé stavby, si vyžádali některé dílčí úpravy projektu, které firma už zahrnula do své dokumentace. Památkáři například požadovali povrchové úpravy obkladů či nátěry oken v bílé barvě.

„Žádné zásadní rozpory by tam už určitě být neměly. Zkrátka jsme se domluvili a většinu našich připomínek k návrhu firma akceptovala," potvrdil ředitel Územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu v Josefově Jiří Balský.

Podle Balského památkáři po firmě požadovali, aby se projekt co nejvíce přiblížil podobě původní Petrovy boudy. „Chtěli jsme tradiční charakter stavby, ne nějaký modernistický, což nakonec akceptovali," řekl Balský.

Firma na svém webu www.snowychalet.cz, kde je také vizualizace nového objektu, odhaduje, že by stavební povolení mohla teoreticky získat v květnu.

Projekt počítá s výstavbou menšího komplexu. Původní podoba je podle majitelů ekonomicky neúnosná, a tak plánují jen dvě menší budovy, které by mohly zčásti fungovat samoobslužně.

Náklady na vybudování se odhadují na 100 milionů korun, stavba by měla zabrat dva roky.

Nová Petrovka by měla nabídnout ubytování přibližně pro 50 lidí ve společné noclehárně i samostatných pokojích, stravování ve venkovním i vnitřním bufetu či welness s vířivkou, parní lázní a saunami. Její samoobslužnost tkví v tom, že si zájemci nejprve ve špindlerovském infocentru vyzvednou klíče a na Petrovce přespí ve spacáku s jednorázovou vložkou, aniž by k tomu potřebovali personál.