„Polovina pozemku, kterou vlastní Jaroslava Štrosová, bude vyřešena během několika málo, zhruba 14 dní," řekl Štros s tím, že vše mohlo být vyřešeno už před třemi lety, nebýt lapsusů na straně ministerstva dopravy.

Zodpovědnost za průtahy s převodem malého políčka si státní úředníci a Štrosovi přehazují jako horký brambor. Ani jedna strana není konkrétní a především ministerstvo je v informacích o dalším postupu velmi opatrné. Řeklo pouze, že jednání pokračují.

Podle Štrose navíc druhou polovinu sporného pozemku nadále vlastní sestra Štrosové, farmářka Ludmila Havránková, ačkoliv stát tvrdí, že s ní se už po 16 letech tahanic vloni dohodl. Do vyjednávání nedávno vstoupil i hradecký magistrát.

V každém případě silničáři kvůli přetrvávajícím průtahům v létě začnou stavět mimoúrovňovou křižovatku v Kuklenách, kde má být hlavní sjezd z dálnice do Hradce a s D11 budou pokračovat dál na sever k Jaroměři. Chybějící dva kilometry mezi Kuklenami a současným provizorním ukončením dálnice dostaví až po převodu sporné parcely. Ve hře nadále zůstává i její vyvlastnění.