Výkonný ředitel Zikmund Schwarzkopf ml. a obchodní a marketingový ředitel Matěj Molcar zemřeli poté, co je srazil autem řidič, jenž jim neposkytl pomoc a od nehody ujel. Smrt obou mužů zarmoutila i jejich kamaráda, plzeňského horolezce Radka Jaroše, jenž s nimi měl být v horách, ale opozdil se.

Neštěstí se stalo v pondělí 22. srpna před desátou hodinou večerní u horního parkoviště v obci Adršpach na Náchodsku. Řidič tam srazil dva chodce a ujel, aniž jim poskytl pomoc. Jeden z mužů svým zraněním na místě podlehl, druhý zemřel při leteckém transportu do nemocnice. Při rozsáhlé pátrací akci našla policie nejprve nabourané auto a pak i řidiče, jímž je podle informací Deníku recidivista.

„Nyní je osmatřicetiletý muž obviněn z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což v případě prokázání viny hrozí až 5 let za mřížemi. Soudce na muže uvalil vazbu,“ uvedla ve středu náchodská policejní mluvčí Lucie Konečná.

O nehodě jsme psali: 

Řidič od vážné nehody ujel
Nehodu v Adršpachu nepřežili dva chodci. Řidiče musela vypátrat až policie

Mrtvými jsou oba šéfové známé české firmy, jež to potvrdila na svých stránkách.

„S obrovskou bolestí na srdci oznamujeme všem našim zákazníkům, přátelům a obchodním partnerům, že v pondělí 22. 8. ve večerních hodinách tragicky zahynuli v Adršpachu naši šéfové, kolegové a nejbližší kamarádi Zikmund Schwarzkopf mladší a Matěj Molcar. Oba se jako chodci stali účastníky dopravní nehody jejíž následky nepřežili,“ stojí na stránkách firmy.

Smrt kamarádů zasáhla i horolezce Jaroše. „Zikmund Schwarzkopf a Matěj Molcar z firmy High Point byli moji partneři, ale především kamarádi. Tento týden jsme měli být společně opět v Adršpachu. Píšu knihu, tak jsem to nestíhal na celý týden,“ napsal mimo jiné známý sportovec ke společným snímkům, které zveřejnil na sociální síti.

Smrt obou mužů zasáhla nejen jeho a obyvatele města na Otavě, pozůstalým kondoluje množství lidí z celé republiky. „Termín posledního rozloučení zatím není znám,“ řekl Deníku majitel sušické pohřební služby Miroslav Adámek.