Na akci na začátku listopadu naváže seminář Podnikání v Královéhradeckém kraji, který se bude konat v Hradci Králové v prostorách Krajského úřadu. Tato debata bude přístupná i veřejnosti.

Bruselský seminář se stane součástí Evropského týdne regionů a měst Open Days, který se uskuteční od 12. do 15. října. „Během těchto čtyř dnů každý zúčastněný region a město uspořádá ve vzájemné spolupráci celou řadu seminářů či workshopů, na kterých si úředníci regionálních a obecních samospráv spolu s experty a zástupci akademické sféry mohou vyměňovat osvědčené postupy a know how z oblasti regionálního a městského rozvoje," informovala mluvčí kraje Martina Götzová.

Seminář Královéhradeckého kraje se koná 14. října od 9 dé 13 hodin v budově Bip na adrese 2-4 Rue Royale 1000 v Bruselu. „Zaměříme se na inovace, RIS3 strategii a úspěšné regionální startupy," uvedl hejtman Lubomír Franc.

Navazující akce se uskuteční 3. listopadu od 10 hodin v prostorách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Pozvání na seminář, přijal český velvyslanec v Belgii Jaroslav Kurfürst, vedoucí zastoupení Evropské komise v ČR Jan Michal, europoslanec Tomáš Zdechovský, ředitel Technologického centra Hradec Králové Jan Bartoš či ředitel Krajské hospodářské komory Radek Zelenka.

Více informací je na webu www.krajeveu.cz. Zájemci o účast na semináři se mohou přihlásit na e-mail rprihoda@kr-kralovehradecky.cz.

Akce Open Days vznikla v roce 2003 a řadí se mezi klíčové události regionální politiky EU. Každý rok přivítá přibližně 6000 návštěvníků, jež se účastní více než 100 workshopů, diskusí a výstav.