„Aktuálně probíhá návoz materiálu na rámový propust a těžba zářezu,“ informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

3,4 kilometru dlouhá přeložka silnice I/36 souvisí s dálnicí D35 Opatovice–Časy, zprovozněnou v prosinci 2021. Má řešit současné nevyhovující směrové a výškové vedení trasy, která nyní provizorně slouží jako hlavní přivaděč k dálnici ze státovky I/35. Ta je nyní velmi frekevntovaná, uleví se jí až s prosincovým otevřením dalšího úseku D35 z Časů do Ostrova.

Podívejte se na video z aktuálních prací:

Zdroj: ŘSD

„Nová přeložka umožní díky příznivým směrovým a výškovým parametrům trasy plynulejší a bezpečnější jízdu. Problematické jsou nyní zejména zatáčky v blízkosti kostela v Horních Ředicích, které budou přestavbou silnice do nové trasy odstraněny.

Podívejte se rovněž na trasu a souvisejících článcích i vizualizaci trasy:

Na stavbě I/36 Časy - Holice pracují dělnící na skrývce ornice. Přeložka, která bude dlouhá 3,4 km, bude sloužit jako propojení D35 a stávající I/35.
OBRAZEM: Přeložka státovky Časy - Holice od dálnice D35 se začíná rýsovat

Oddálením přeložky od stávající obytné zástavby dojde také ke snížení imisní a hlukové zátěže v obci,“ představil novou stavbu generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Nový úsek má zajistí kapacitní a bezpečnostní propojení trasy Pardubice – Holice s vazbou na stávající I/35 směrem na Brno a Olomouc. Hotovo má být příští rok.