HRADECKO: Tradiční farmářské trhy v hradeckých Gayerových kasárnách přilákaly v sobotu davy lidí. Mohli si nakoupit čerstvé výrobky od zeleniny až po jogurty.

JIČÍNSKO: Již po dvanácté mají milovníci květin možnost navštívit království fuchsií manželů Suchardových v Újezdci u Syřenova. Výstava fuchsií se veřejnosti otevřela v sobotu a bude přístupná až do 17. července každý den od 9 hodin až do 18. hodiny večerní. Manželé vlastní přes 600 druhů těchto krásných květů a péče o nich jim zabere denně přibližně tři hodiny. Na výstavu se pak Suchardovi připravují déle než měsíc. Vzhledem k náročnosti je možné, že tento ročník bude poslední.

NÁCHODSKO: Práci řezbářů mohli po celý víkend sledovat návštěvníci dobrošovské pevnosti. Pomocí motorových pil a dlát vznikala zajímavá díla nejen s vojenskou tématikou.

TRUTNOVSKO: Mistrovství České republiky v malé kopané hostily v sobotu Havlovice na Trutnovsku. Sjelo se sem dvanáct regionálních zástupců ze soutěží v celé České republice. Z vítězství se radoval suverénní tým Gamblers Most, který ve finále zdolal celek AK Restaurace Starobrno. Foto: Havlovický svaz MK

ORLICKOÚSTECKO: Dvaadvacátý ročník tradiční Kunvaldské lávky přilákal řadu diváků i soutěžících. Ne každému se ale povedlo lávku zdolat. Ti nejmladší ji museli přeběhnout, ti starší pak přejet na kole či trakaři. Vedle kunvaldské nádrže na koupališti si soutěžilo i v hodu pivním sudem, děti si mohly zařádit na trampolíně či skákacím hradě.

PARDUBICKO: Pardubice hostily o tomto víkendu závěr mistrovství žen v softbalu do 22let. České hráčky na něm obsadily třetí místo, když nestačily na ruské hráčky.

SVITAVSKO: Amerika ve Svitavách. Na sobotní pivní slavnosti přijeli do Svitav také řidiči historických vozů se svými nablýskanými veterány. Jedním z vystavených vozů byl i modrý krasavec vyrobený v Americe, kterého si kolemjdoucí často fotografovali.

(Snímky z uvedených akcí si můžete prohlédnout v tištěné verzi pondělního vydání Deníku na straně 17.)