VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Teplická kuchařka se připravuje na finále soutěže Svačina roku

Královéhradecko, Teplice nad Metují - Nadějná kuchařka Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují je jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

5.12.2017
SDÍLEJ:

Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem Rio Mare a parmazánem obložené vlažným rajčatovým salátkem.Foto: Archiv

Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+. Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut pět porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. V případě Denisy Burgetové to budou konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem, obložené vlažným rajčatovým salátkem. Soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 tisíc korun. Z finále se připravuje živý facebookový přenos.

Finálový recept: Denisy Burgetové, Střední škola hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují, Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem obložené vlažným rajčatovým salátkem

Suroviny: konzerva tuňáka v olivovém oleji, lžíce lososového krému v tubě, lžíci másla, lžičku kukuřičné mouky, lžíce nakrájené barevné papriky, 8 lžic krájených rajčat, lžíce parmazánu, citronové šťávy a extra panenského olivového oleje, stroužek česneku, zelené bylinka a sůl na dochucení.

Postup: Oloupané cibuli seřízneme spodní část a povaříme v ochuceném roztoku balzamikového roztoku do poloměkka. Současně si vyrobíme z másla, mouky, mléka a soli základní omáčku, ochucenou lososovým krémem. Tuňáka necháme okapat a smícháme s částí prochladlé omáčky, ochutíme a přidáme nasekanou zeleninu. Touto směsí naplníme košíčky z cibule, povrch završíme čepicí z omáčky a posypeme parmazánem. V troubě cibule zapečeme. V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme je tekuté části, nakrájíme na kostičky, ochutíme sekaným česnekem, bylinkovým olejem a solí. Zapečené košíčky servírujeme na talíře a doplníme je vlažným salátkem z rajčat. Část bylinkového oleje použijeme na dozdobení pokrmu.

Autor: Jiří Špreňar

5.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Michal Horáček

Prezidentský kandidát navštíví v sobotu Nové Adalbertinum

Jiří Drahoš.

Učitelé se shodli s žáky. Po volbách „nanečisto“ volají: Drahoš na Hrad!

Žáci základních škol besedovali v rámci projektu se seniory

Hradec Králové - Společnost Centrum pro integraci osob se zdravotním postižením Královéhradeckého kraje realizovala projekt „Nepatříme do starého železa“ za finanční podpory Nadace Agrofert, která se podílela na projektu částkou ve výši 44 tisíc korun. Cílem projektu bylo propojení mladší a seniorské generace a společné sdílení zážitků a zkušeností.

Střet vozidel zastavil provoz na dálnici

Královéhradecko - Dálnice D11 nedaleko Nového Města nad Cidlinou zablokovala ve čtvrtek odpoledne dopravní nehoda.

Lidská práva podpořil dopisový maraton

Hradec Králové - Dopisy na podporu nespravedlivě vězněných, pronásledovaných nebo utlačovaných skupin a jednotlivců psali lidé na začátku tohoto týdne i v Literární kavárně Knihovny města Hradce Králové.

Studenti si zkusili prodávat své zboží

Hradec Králové - Hradecká obchodní akademie ve středu pořádala veletrh, na kterém šestým rokem poměřují své podnikatelské dovednosti studenti z celé České republiky a také ze Slovenska.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT