Těšit se můžete na tradiční setkání s varhaníkem a také koncerty: kostel ve Velešicích rozezní dvoje elektronické housle. Koncerty začínají v 10.30 a 15.30 hod., vstup ve sportovním oblečení je povolen.

„Rodinám s dětmi doporučujeme krátkou trasu Velešice – Kákovice – Velešice (3 km)," uvedla Marie Kulhánková ze Spolku stezka Češov – Vysoké Veselí. Na děti tu čeká bohatý program: les plný zvířátek – hra nejen pro děti s křížovkou, hry ve Velešicích i na Kákovicích. „Jsme moc rádi, že i letos přijedou na Kákovice hasiči z Vysokého Veselí, zájemci o hasičskou techniku si budou moci prohlédnout jejich auto a výzbroj a výstroj," sdělila Kulhánková. Navíc celá tato krátká trasa vede po polních a lesních cestách a je sjízdná i pro kočárky.

Pro děti je připraven také program na hřišti ve Volanicích. Čekají je tu hry a rovněž ukrytý poklad.

Zdatní cyklisté snadno projedou i nejdelší trasu putování, která vede přes Slatiny, Hradíšťko, Vysoké Veselí, Kákovice, Velešice, Volanice, Kozojedy a Češov. Začít putovat můžete na kterémkoliv kontrolním stanovišti, kde se také dozvíte podrobnosti o programu. Celý program putování najdete také na webu www.stezka-cesov-veseli.unas.cz.

„Přijďte hlavně do Velešic," zdůraznila Kulhánková. Prohlédněte si a podpořte svým podpisem Velešickou lípu. Je to jediný zástupce Královéhradeckého kraje v celorepublikové anketě Strom roku 2015. Tato minimálně 250 let stará lípa roste u kostela ve Velešicích. Stáří stromu může být podle pověsti i vyšší, pokud by se opravdu jednalo o lípu, kterou zasadil v roce 1617 Jaroslav Bořek Dohalský na památku svých rodičů zesnulých při morové epidemii. Místo pod lípou měla před sto padesáti lety v oblibě slavná operní pěvkyně Věroslava Blažková Ressová. Lavička pod lípou je dodnes oblíbeným místem setkávání i odpočinku.