„Kolo to teda není," komentoval s nedůvěrou 
v očích první disciplínu krajský radní pro sport a bývalý bikrosový reprezentant René Živný. Na politiky, novináře či zástupce pardubické univerzity čekal nejprve paddleboarding.

Některé týmy neponechaly nic náhodě a poslaly do boje ostřílené borce, většinou ale na paddleboardech stáli či klečeli nováčci. A došlo i na koupání 
v Chrudimce. Kromě ředitele východočeských Deníků Tomáše Doubravy v ní skončil i náměstek pardubického primátora Jiří Rozinek, který díky tomu získal cenu pro nejlepšího plavce.

V penaltách na futsalovou branku to vypadalo, že bude mít výhodu magistrátní tým, který do branky postavil bývalého hokejového gólmana Dušana Salfického. Předposlední páté místo tak bylo celkem zklamáním. „Musíme být slušní hostitelé, proto prohráváme," usmíval se Dušan Salfický.

Poslední disciplínou byl streetball, kde došlo i na východočeské derby mezi pardubickým a hradeckým magistrátem. „Dýchejte čerstvý pardubický vzduch," radil královéhradeckým kolegům primátor Pardubic Martin Charvát.

Hradečtí brali svou pardubickou misi celkem vážně a zastavil je až ve streetballovém finále jeden z novinářských týmů. Na celkové prvenství nakonec dosáhla Univerzita Pardubice, na opačném konci tabulky skončil Pardubický kraj.