Žhářství předcházelo výtržnické řádění. Případem se intenzivně zabývají královéhradečtí kriminalisté. Nepochopitelný čin jeden a třicetiletého muže z Ukrajiny, který s vyšetřovateli nekomunikuje, překvalifikovali na zvlášť závažný zločin obecné ohrožení, z kterého cizince obvinili a nyní mu hrozí trest odnětí svobody od osmi do patnácti let.

V zoo začali tvořit sochaři

Dvůr Králové nad Labem - V zoologické zahradě se začali svým uměleckým náčiním ohánět sochaři. Během následujících dní chtějí vytvořit čtyři monumenty z kamene, inspirované africkými motivy. Sochařské sympozium Tajemná Afrika se koná za podpory Královéhradeckého kraje. Sochy poslední den sympozia, v neděli 13. srpna, autoři slavnostně věnují královédvorské zahradě. Práci pěti sochařů mohou návštěvníci pozorovat každý den za příznivého počasí u amfiteátru zoo za výběhem plameňáků.

Cyklo Maraton se zastaví v klášteře

Broumov - Benediktinský klášter se v pátek stane jednou ze zastávek Handy Cyklo Maratonu 2017. Jedná se o sportovně, benefičně charitativní akci, při které týmy vyrazily 1. srpna od Břevnovského kláštera na pouť přes kraje s cílem na Pražské Kampě. Na 2222 mají časový limit 111 hodin. Členem každého týmu je alespoň jeden člověk se zdravotním postižením. Letošní rok je rokem baroka a proto jsou průjezdními místy barokní památky. Za Královéhradecký kraj byl vybrán Klášter Broumov.