Hudebníci strávili tři natáčecí dny na petříkovických dominantách Janský vrch a Krausova vyhlídka, kde vznikaly záběry pro video dlouhé 4 minuty a 40 sekund. Je nabité energií a skvělými záběry z dronů i klasických kamer. „Lidé se mohou těšit na melodii z filmu Poslední mohykán, kterou jsme převzali do aranžmá. Těšit se mohou na příběh, který se protne s hudbou, na úžasné video i místní přírodu,“ nechal nahlédnout pod pokličku Oleg Dlouhý, který hraje na basovou kytaru. V klipu diváci uvidí všech sedm členů kapely, jež vystupuje už 16 let a má za sebou přes 900 koncertů. Uvidí i kaskadéra Jakuba Dohnala, který ztvárnil jednu z ústředních postav příběhu. Fanoušci uslyší tóny kytar, bicích, houslí, basy, ale i klavíru či dominantních skotských dud. Na živo si kapelu poslechnou třeba 22. prosince, kdy pořádá Bus tour 2018 s koncertem v pražském klubu Vagon BNC.

Na lékařku podává nemocnice v Trutnově trestní oznámení

Trutnov - Oblastní nemocnice v Trutnově podává na Policii ČR trestní oznámení s podezřením na podvod u lékařky, která měla nelegálně vystavovat pojišťovnám poukazy na inkontinenční pomůcky pacientkám. „Trestní oznámení, které v souvislosti s vystavováním falešných poukazů podalo vedení nemocnice, se netýká gynekoložky Zuzany Dubové. Spolupráce s paní doktorkou si velice vážíme, taktéž její velmi kvalitní práce. Nadále předpokládáme její působení v naší nemocnici,“ vyjádřila se mimo jiné mluvčí Zdravotnického holdingu KHK Magdaléna Doležalová.

Žhář večer zapálil budovu v Čisté

Černý Důl - Požár vybydleného objektu určeného k demolici v Čisté v Krkonoších likvidovali ve středu po 21. hodině profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní z Černého Dolu – Čisté a Hor-ního Lánova. „Oheň stoupal ven z objektu střechou. Hasiči likvidovali požár dvěma proudy, a to uvnitř i zvnějšku objektu. Dohasili i střešní konstrukci,“ přiblížila zásah mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Götzová. Protože je objekt určený k demolici, majitelé škodu nevyčíslili. Příčinou požáru bylo podle hasičů úmyslné založení. V poslední době jde o druhé žhářství, které se v regionu odehrálo. Před čtrnácti dny ve Dvoře Králové hořely čtyři automobily. Pachatele už policisté vypátrali.