Asociace TIC zajišťuje pravidelná jednání, odborné semináře a prosazuje zájmy členů v ČR i v mezinárodní oblasti. Předkládá také státním i nestátním institucím požadavky na řešení problematiky činnosti informačních center a spolupracuje s orgány místní správy za účelem rozvoje cestovního ruchu.

Kratěna vydává nové básnické dílo

Dvůr Králové n. L. - Královédvorskému spisovateli, básníku a textaři Jaroslavu Kratěnovi vyjde na přelomu října a listopadu nové literární dílo. Básnickou sbírkou Whisky nemluví chce autor především pobavit své čtenáře. Básně, písňové texty a poetické hříčky se slovy Kratěna vydává ke svým srpnovým sedmdesátým narozeninám. Svérázný spisovatel novou knihou navazuje na své dosavadní publikace. Na kontě má už deset knih o cestách za dobrodružstvím v Severní Americe, dvě sbírky básní a textů pro country i knihu básniček pro děti.

Od sousedů: Lídři debatovali o protikuřáckém zákonu i zákazu prodeje o svátcích

Pardubice /VOLEBNÍ GULÁŠ/ - Více než 70 lidí navštívilo předvolební debatu, kterou uspořádal pardubický klub Mladých konzervativců. Hnutí ANO 2011 reprezentoval volební lídr Martin Kolovratník, sociální demokraté vyslali ministra Jana Chvojku, TOP 09 zastupoval lídr Jiří Skalický, za komunisty se zúčastnil Václav Snopek, ODS nominovala dvojku na kandidátní listině Radima Jirouta. Hovořilo se například o protikuřáckém zákonu a zákazu prodeje o svátcích. „Zákaz kouření v restauracích je věc v západní, ale i východní Evropě naprosto běžná,“ uvedl Jan Chvojka. S jeho názorem se rozcházel Radim Jirout. Podle něj jsou sice cigarety návykovou látkou, ale povolenou. „Měli bychom nechat na každém podniku, ať se rozhodne sám,“ uzavřel. Podobná rozdílnost názorů panovala i při diskuzi o zákazu prodeje o některých svátcích. Zatímco levicoví poslanci argumentovali ochranou zaměstnanců, pravice zákaz prodeje považuje za nepřípustný zásah do svobody podnikání.