Výlukový jízdní řád platí až do pátku 29. září, kdy skončí v podvečerních hodinách. Autobusy na linkách rychlíků jezdí souběžně s vlaky z Jaroměře do Dvora Králové, přestup na linku MD R14 ve Dvoře Králové mezi vlakem a autobusem ovšem dopravce neumožňuje.

Z výstavy zmizely drahé šaty

Josefov - Policisté ve středu informovali, že se do starého špitálu v Josefově, kde se konala výstava uměleckých děl, někdo vloupal a odcizil věci za pár korun i drahé artefakty. „Pachatel vnikl dovnitř po násilném vypáčení a otevření několika dveří, prostory prošmejdil a s sebou si odnesl několik kusů zářivek a ze dvou figurín stáhl navlečené šaty, které si autorka cení na šedesát tisíc korun za kus, neboť je zdobí ručně paličkovaná autorská krajka,“ sdělila mluvčí policie Eva Prachařová. Zloději hrozí pět let za mřížemi nebo pokuta.

Prohlédli jste si hořický zámek?

Hořice - Zájemci o historii i aktuální dění dostali ve středu příležitost zjistit, co je nového na půdě zámku v Hořicích. Městské muzeum a galerie spolu se spolkem Strozzi pozvali širokou veřejnost na dvě komentované prohlídky. Prezentaci o možnostech využití objektu pro návštěvníky připravil architekt Martin Pour. Veřejnosti se tak dostalo podrobného popisu projektu expozice slavných motocyklů a přírodních okruhů. Vybudování muzea se v nejstarším světském objektu v Hořicích přímo nabízí, ale vše záleží na financích.

Vernisáže zpestřila i Edith Piaf

Východní Čechy/Semily - Montmarter připomínaly vernisáže výstav černobílých fotografií Jan Kanyza - Mon Paris a Miroslav Břeský - Fragmenty z Paříže v Semilech. Šansony i filmové melodie zazpívala česká Edith Piaf Radka Fišarová za doprovodu kytaristy Mirka Linky.