Řidiči si také musejí dát pozor na zbytky rozbředlého sněhu, který leží na mnoha silnicích nižších tříd v celém kraji. Na Hradecku havaroval autobus. ČTK to zjistila u silničářů a policie.

Jen obtížně sjízdné byly v pátek ráno silnice nižších tříd na Rychnovsku v okolí Doudleb nad Orlicí, Vrbice, Polomu, Skuhrova nad Bělou, Pěčína, Rybné a Slatiny nad Zdobnicí. Ledovka se vytvořila i na silnici mezi obcemi Stěžery a Hvozdnice na Hradecku nebo v Dubenci na Trutnovsku. S velkou opatrností byly ráno sjízdné silnice na Jičínsku a Náchodsku.

U Mlékosrb na Hradecku se kolem 5.30 hod. srazil autobus s osobním autem, nehoda se obešla bez zranění. Dvě osobní auta se srazila i v Hradci Králové ve Škroupově ulici. Policie vyjela i k osobnímu autu, které u Zaloňova na Náchodsku skončilo mimo silnici. Při nehodách se nikdo nezranil.

Mrznoucí déšť se může místy objevit ještě dopoledne, uvedli meteorologové. Postupně by měl ale ustávat. Teploty by se měly pohybovat od nuly do tří stupňů, na horách má být kolem pěti stupňů.