Školící centrum má sloužit především pro vývoj a konstrukci automobilů. Budoucí zaměstnanci se zde zaměří i na speciální úpravy, například pro sport, policii či záchranné složky. Stavba je v současné době v plném proudu. „Stavební akci máme rozdělenou celkem do tří etap, první bude hotová ještě letos na konci srpna. Další dvě plánujeme v příštím  roce, kdy bude budova také dokončena," prozradil Michal Jakšík, zástupce výkonného ředitele společnosti Evektor, která v Kvasinách zprovozní novou výzkumnou   budovu.

Nové prostory poskytnou dostatečné technické a technologické zázemí pro individuální stavbu vozů i jejich  prototypů, budou zde probíhat také různé  zkoušky.

Výzkumné centrum od ledna letošního roku roste na místě bývalého kvasinského automobilového učiliště. Jak potvrzuje i místostarosta Kvasin Ivan Ešpandr, budova už byla značně zchátralá. „Učiliště už bylo v opravdu špatném stavu, budova byla téměř na spadnutí a svým zevnějškem narušovala okolní vzhled obce." Tím, že vyroste na tomto místě nový objekt, rozhodně to prospěje celkovému vzhledu.

Ve výzkumném pracovišti najde mnoho lidí také pracovní uplatnění. „Bude zde pracovat devadesát zaměstnanců naší firmy, přibereme ale i desítky nových zaměstnanců. Hledáme hlavně absolventy technických oborů a zkušené pracovníky ve strojním odvětví," vysvětluje dále Milan Jakšík. K možným pracovním příležitostem jsou ale místní skeptičtí. „Je dobré, že zde vzniknou nová pracovní místa, nevím ale jestli se to dotkne přímo místních obyvatel. Zájem totiž bude především o specialisty," dodává místostarosta Kvasin Ivan Ešpandr.