Před několika dny se strážníci dozvěděli, že na Masarykově náměstí sedí v zavřeném vozidle minimálně dvacet minut malé dítě. Plakalo. K vozu dorazila i matka, která však neměla klíče. Strážníci vypáčili zadní okno a matka si dítě převzala.Teprve poté přišel i manžel, který si údajně jen na chvilku odskočil.

V Malé Úpě po stopách disidentů

Malá Úpa - Setkávání českých a polských disidentů během normalizace připomíná dvacetikilometrová trasa z Malé Úpy přes hřebeny Krkonoš a zpět. Její mobilní aplikaci vytvořili autoři z organizace Post Bellum. Ti zároveň připravují výstavu Drahý příteli/Drogi przyjacielu v Galerii Celnice, která bude zahájena happeningem v sobotu 26. srpna. Na výstavě se dozvíte, jak a kde se členové disentu v Krkonoších scházeli, kdo mezi nimi byl či jak jim některá setkání překazila tajná policie.

Babylon se schová pod lešení

Jičín - Dům s pečovatelskou službou v Sokolovské ulici v Jičíně přezdívaný Babylon bude více jak rok schován pod lešením. Jičínská radnice vybrala firmu, která zajistí zateplení objektu. Investiční náklady jsou 12,5 milionu korun bez DPH. Na financování akce města se podílí evropské fondy. Úprava budovy přinese jednak energetické úspory, jednak zlepší její vnější vzhled. Práce mají být zahájeny letos v říjnu, termín dokončení je stanoven na 31. prosince 2018. V objektu se nachází 47 bytů.