„Snímek není založený pouze na záběrech monumentální architektury, ale inspiruje diváka k různým netradičním způsobům, jakými může prožít den v Kuksu. Jednou jako cyklista, podruhé jako vodák na Labi, obdivovatel umění, sportovec, gurmet nebo milovník vína,“ řekl Filip Košťál ze společnosti Revizalizace Kuks.

Kasper věnoval peníze Uffu

Trutnov - Firma Kasper a Společenské centrum Uffo v Trutnově znovu spojily své síly. Pryč jsou podle Libora Kasíka, ředitele Uffa, i majitele Rudolfa Kaspera spory, které partnery provázely v minulém roce. Kasper na novou uměleckou sezonu Uffu věnoval 750 tisíc korun a stal se generálním sponzorem. Další peníze společnost prý bude poskytovat příležitostně na unikátní koncerty a představení. „Pro Uffo jsou tyto peníze zásadní v tom, že nám umožní svobodně pokračovat v nastoleném trendu,“ pochvalovat si Kasík.

Toulavý baťoh už má vítěze

Kladské pomezí - Destinační společnost Branka ve středu oznámila, že cestovatelská hra Toulavý baťoh, do které se po celé léto mohli zapojit všichni návštěvníci Kladského pomezí, má své vítěze. Za pět nasbíraných samolepek získalo deset vylosovaných výherců atraktivní ceny. Tou hlavní byl víkend na broumovské farmě Wenet pro dvě osoby, kterou vyhrála Iva Radoňová. Druhá a třetí cena, kterou si domů odnesli Simon Roško a Lukáš Kotronias, zahrnovala víkendový pobyt ve všesportovním areálu v Havlovicích pro celou rodinu včetně permanentky.