PAVEL BRADÍK
bývalý hejtman kraje
U všech těchto rozhodování je nutné mít na zřeteli celou řadu faktorů, od zajištění dostatečných financí až po souhlas občanů a jejich zástupců, tedy městských zastupitelů. Ti jsou dnes pod velkým mediálním tlakem. Ač sám nějaký zvláštní fanoušek fotbalu nejsem, fandím zastupitelům, že se nebojí odvážných rozhodnutí a že „salonu republiky“ přibude určitě další krasná dominanta.

IVAN ŠENK
kastelán Hrádku u Nechanic
Podle mého názoru je nový fotbalový stadion určitě potřeba. A klidně bych na něj vyhlásil architektonickou soutěž. Krajskému městu Hradci Králové „salonu republiky“ by moderní a architektonicky zajímavý stadion určitě slušel. Měl by být i multifunkční. Nicméně peníze na něj by mohli „vykopat“ „votroci“, tak jak se to podařilo fotbalistům v Plzni!

EMA HUBÁČKOVÁ
operní pěvkyně
Fotbalový klub má svůj sociální význam a zaslouží si svůj stadion. Bude-li se jednat o stavbu již evropského standardu, kde najdeme nejen nákupní centrum ale například i muzeum klubu, tak jej Hradci Králové, fanouškům i hradeckým fotbalistům přeji. Zvláště po jejich nedávném vítězství nad Spartou. Vždyť i stadion je kulturním centrem a může se stát místem pro umění mého oboru. Nejlepší světoví operní pěvci měli tu čest zazpívat hymnu právě na fotbalových stadionech.

LUKÁŠ GILÁNYI
Laxus, pomoc pro uživatele drog Současný stadion mi zatím připadá dostačující. Lízátka jsou navíc jedním z tradičních symbolů Hradce. Hlavní slovo by ale měli mít pravidelní uživatelé stadionu fanoušci a samozřejmě hráči, kteří tam tráví nejvíce času. Spojení s nákupním centrem mi přijde zbytečné, v Hradci jich je dost. Obchody, sky-boxy a podobné výmysly podle mě k fotbalu nepatří. Když chci sledovat fotbal, tak mezi lidmi, ne v izolované kukani, když nakupovat, tak ne na fotbalovém stadionu.

 (vd)