V rámci kraje je nyní nejvíce případů na Jičínsku. Naopak Trutnovsko a Náchodsko, ještě před třemi týdny nejpostiženější regiony, jsou nyní téměř "čisté".

Z hlediska poměru nakažených k počtu obyvatel patří nyní k nejvíce zasaženým obcím Sběř na Jičínsku, kde se s covidem potýkal v sobotu každý devátý. O moc lépe na tom není další obec na Jičínsku - Kostelec. S nákazou tam bojuje každý dvanáctý. V Sendraži na Náchodsku pak každý desátý.

Zatímco však na konci února přesahoval počet nových případů ve všední dny i tisícovku, v uplynulém týdnu se počty nových pozitivních pohybovaly každý den mezi 230 a 360. To je téměř čtyřnásobný pokles. Takový útlum epidemie nezaznamenal s výjimkou Karlovarského žádný jiný kraj. 

Covidové oddělení na jednotce intenzivní péče v Oblastní nemocnici v Trutnově.
Za sobotu přibylo 3955 nakažených. Hospitalizovaných je nejméně od konce února

"Na začátku února byly Karlovarský a Královehradecký kraj epicentry pandemie, o osm týdnů později je to přesně naopak. Karlovarský kraj má aktuálně nejméně nových případů ze všech krajů. Mohou za to omezení, nebo promoření?" klade si otázku analytický server Visualito.

V kraji bylo se podle dat Ministerstva zdravotnictví od počátku epidemie nakazilo 101 266 lidí. To jsou ale jen zjištění nakažení, skutečné počty mohou být podle některých epidemiologů až třikrát vyšší. Kraj má 551 tisíc obyvatel. S covidem zemřelo již 1660 obyvatel kraje, skutečný počet bude ale opět nejspíš o něco vyšší. Ke včerejšku bylo v kraji aplikováno 83 424 vakcín.