Na krkonošských kopcích přišla opět  ke slovu sněhová děla, a to i v menších areálech.   U Trutnova na mladobucké hlavní sjezdovce, se už včera proháněly desítky lyžařů a zasněžuje se tam neustále.  „Lednové tržby jsou úměrné tomu, co v našem areálu jezdí. Aktuálně jsou to dva vleky a v provozu je i dětské hřiště s pojezdným pásem. Řada lyžařů z okolí využívá i večerní lyžování, které držíme, a to denně od 18 do 21 hodin," přiblížila situaci  Kateřina Pilařová ze společnosti Dikram.

Například Herlíkovice jedou kontinuálně od 13. prosince a nyní se i zde zlepšila situace. „Zasněžovat jsme začali na vrchu Žalý již v neděli, poté se přidaly i nižší partie červené sjezdovky a části zvané pětistovka. Jedeme na plný výkon, jak to jde. Podmínky na lyžování jsou dobré a areál funguje včetně služeb," komentoval  vedoucí Marek Lambert.

Skiresort Černá Hora – Pec  aktivně zasněžuje. Zareagoval i cenovou úlevou  a do čtvrtka nabízí díky těmto úpravám tratí ceny pasů na úrovni vedlejší sezony. „Je to fér, lyžování bylo sice dnes lepší než před víkendem, ale na čerstvý sníh to samozřejmě nemá," konstatovali včera v Janských Lázních lyžař a snowboardista. „Zítra se pojedeme podívat do Pece, tam už napadlo," dodali. SkiResort nabízí lyžování  nejen ve zmíněných střediscích, ale také ve Svobodě, Černém Dole a Velké Úpě. Celkem 37 kilometrů.