Postižena je právě i vozovka spojující obě obce, přes kterou se v nejnižším místě voda přelévá. Silničáři proto z bezpečnostních důvodů cestu uzavřeli, a to už ve středu navečer a uzavírka trvala i celý čtvrteční den. Zákaz platí i dnes (pátek). Nad dodržováním zákazu vjezdu ale museli dohlížet opatovičtí strážníci.

„Řidiči zde nedodržují dopravní značení, a to zejména ti místní. Jen za dvě hodiny hlídkování jsme z této oblasti vraceli zpět přes čtyřicet vozidel, jejichž řidiči nedbali značky zákaz vjezdu. Silnice není zaplavena nijak dramaticky, ale v jednom místě je proud docela silný.

Řidiči, kteří potřebují z Opatovic do Vysoké, musí zvolit nejbližší možnou objízdnou trasu přes Hradec Králové,“ uvedl ve čtvrtek pro Pardubický deník Vítězslav Škoda, vrchní strážník Obecní policie Opatovice nad Labem.

"Odhadujeme, že hladina v pátek ještě o trochu stoupla. Silnice je zaplavena o trochu více než ve čtvrtek. Kvůli neukázněným řidičům místo stále hlídáme," uvedli kolem páteční desáté hodiny opatovičtí strážníci.