Nejstarší pivařská akce v Krkonoších i v letošním roce nabídne tradiční jistoty: bohatou nabídku piv nejen z regionálních pivovarů, kulinářské speciality a především bohatý kulturní program. Návštěvníky z okolí Vrchlabí k domovům rozvezou speciální noční autobusy.

Program se rozjede už dopoledne, jako první z našlapaného hudebního menu zahrají EKG Blues. Na své si přijdou také děti, v 10 hodin otvírá dětský koutek plný atrakcí, ve 14.00 je čekají zpívánky a divadélko. Dospělí mají před sebou tradičně pestrý pivní mejdan s možností ochutnat širokou škálu značek, včetně těch od krkonošských minipivovarů. Zajít můžou do pivní školy Jaroslava Učíka, vicemistra světa a mistra ČR v čepování piva, který zájemce zavede do tajů pivní kultury, naučí je správně čepovat pivo a návštěvníkům předá spoustu dalších pivních zajímavostí.

"Letošním ročníkem začínáme již třetí dekádu Krkonošských pivních slavností. Za uplynulých dvacet let se z akce podařilo vybudovat fenomén, který láká a přitahuje nejen horaly, ale i návštěvníky ze vzdálených měst a obcí. K přípravě každého ročníku proto přistupujeme s velkou pokorou, protože samotným konáním tohoto pivního svátku šíříme jméno našeho města i po širokém okolí a je nám potěšením, když se nám hosté vracejí a příště s sebou přivedou i své přátele," říká hlavní organizátor akce Petr Ticháček.

Slavný Olympic v čele s Petrem Jandou nadchl plné vrchlabské náměstí. "Muzika mě prostě baví. Líbí se mi to,“ vysvětloval, jak si drží i v 75 letech vitalitu.
„Úžasný!“ Petr Janda si užil divácky rekordní Krkonošské pivní slavnosti
Zpěvák a herec Josef Laufer strávil tři učňovské roky ve Vrchlabí. "Škola mě nebavila, byl jsem puberťák a bylo mi to úplně jedno," vzpomíná.
Vyučil se ve vrchlabské Tesle, za holkama chodil s gramofonem pod paží