České dráhy nahradí dálkové a regionální vlaky autobusovou dopravou, která bude organizována podle výlukového jízdního řádu. V provozu bude několik linek náhradní autobusové dopravy.

Na trati 032 Trutnov hlavní nádraží - Česká Skalice a opačně jsou změněny časové polohy odjezdu a příjezdu vlaků o 10 minut. Rovněž jsou změněny časové polohy odjezdu a příjezdu vlaků ČD na trati 045 Trutnov hlavní nádraží - Svoboda nad Úpou a na trati 047 v úseku Trutnov hlavní nádraží - Trutnov střed.

Po dobu výluky budou zavedeny tyto linky náhradní autobusové dopravy: autobusy jedou v úseku Hradec Králové hlavní nádraží - Jaroměř - Česká Skalice - Náchod a opačně a nahrazují spěšné vlaky a rychlíky Hradec Králové - Trutnov a přípoj do Náchoda.

Výlukou je také ovlivněna regionální autobusová doprava, která zajišťuje návaznosti na vlaky v přestupních uzlech (Česká Skalice, Červený Kostelec, Malé Svatoňovice, Svoboda nad Úpou a Dvůr Králové nad Labem). Ve Vrchlabí se výluka dotkne jízdních řádů těchto linek: 413 Vrchlabí - Hostinné - Dvůr Králové nad Labem, 453 - Vrchlabí - Černý Důl - Janské Lázně – Svoboda nad Úpou - Pec pod Sněžkou.

Krkonošemi profrčely historické lokomotivy, představily se také na vlakovém nádraží ve Vrchlabí.
FOTO: Krkonošský parní víkend patřil historickým vlakům