Královéhradecký kraj - vítězové:
HK, Náměstí 28. října:
Domov pro matky s dětmi

HK, Rašínova třída:
Canisterapie – pejsci nám pomáhají

HK, Brněnská:
Radost z pohybu pro všechny děti

Trutnov, Obchodní:
Výstavba a údržba MTB stezek Trutnov Trails

Dvůr Králové nad Labem, Alešova:
Klinický logoped pro nemocné roztroušenou sklerózou

Jaroměř, Husova:
Pomáháme přírodě

Jičín, Hradecká:
Podpora rodin pečujících o dítě s těžkým postižením

Rychnov nad Kněžnou, Štemberkova:
Pítka na školní zahradu

Domov pro matky s dětmi

Jedním z účastníků druhého ročníku byla také sociální služba Azylový dům – Domov pro matky s dětmi, jejímž provozovatelem je Oblastní charita Hradec Králové a pomáhá matkám nebo otcům s dětmi v nepříznivé životní situaci, která je spojená se ztrátou bydlení.

Zařízení s 64 lůžky funguje již od roku 2002 a patří k největším v České republice. Za patnáct let jeho činnosti využilo více než 2500 osob, přičemž každý pátý klient byl obětí domácího násilí. „Naším posláním je pomáhat lidem nacházejícím se v těžké životní situaci spojené se ztrátou bydlení, kterou nejsou schopni sami řešit. Poskytujeme dočasné ubytování, poradenství a rozvoj schopností důležitých pro běžný život, aby se naučili hospodařit, rozvíjet své dovednosti a hledat vlastní bydlení," sděluje vedoucí střediska Zdeňka Koutníková.

O projektu se dozvěděli od paní ředitelky OD Tesco Lucie Chalupové, informovali pracovníky a příznivce oblastní charity a nakonec v rámci obchodního domu na náměstí 28. října v Hradci Králové vyhráli. „Výhra nás mile překvapila. Jsme velmi rádi za provázání komerční sféry TESCO se sociální službou. Zároveň děkujeme všem nakupujícím v řetězci TESCO," dodává Koutníková. Získaná podpora bude směřovat především na péči o kojence a batolata a na rozvoj dovedností, zájmů a vzdělávání dětí z azylového domu (umělá výživa, pleny, drogerie, přebalovací pult a pro školáky psací a výtvarné potřeby, sešity, obaly, penály, aktovky, přezůvky).

Projekt Tesco

Víte, jak zlepšit místo, ve které bydlíte? Zúčastněte se programu Vy rozhodujete, my pomáháme, prostřednictvím kterého Tesco rozděluje téměř tři miliony korun, aby podpořilo projekty, které pomáhají místním komunitám. Třetí ročník odstartoval již 15. května.

Cíle Domova pro matky s dětmi
- vést klienty k využívání veřejných institucí
- vést klienty k využívání jejich přirozené vztahové sítě
- podporovat klienty v samostatnosti v péči o svojí osobu, domácnost a děti
- podporovat osobností a hodnotový rozvoj klientů
- pomáhat klientům, kteří se stali obětmi domácího násilí
- podporovat všestranný rozvoj dětí