Turisté se v Krkonoších musejí vyhnout lavinovým lokalitám, protože stále platí třetí stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. Nebezpečí pádu lavin je značné, minulý týden v lavině v Malé Studniční jámě zahynul osmadvacetiletý lyžař. V úterý sjela do Modrého dolu lavina, která byla jednou z největších za posledních 30 let.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn leží na sjezdovkách od 60 do 100 centimetrů sněhu a otevřeno je 24 kilometrů sjezdových tratí. Vlekaři také každý den upravují až 67 kilometrů běžeckých tratí na Horních Mísečkách a Medvědíně a dalších až 24 kilometrů na Pláních.

Ve středisku Černá hora u Janských Lázní je otevřeno všech 15 kilometrů sjezdovek, v provozu je sáňkařská cesta, přeprava lyžařů rolbami do Pece pod Sněžkou a upraveno je 50 kilometrů běžeckých tratí na Černé a Světlé hoře. Všechny sjezdovky jsou otevřeny i v Peci pod Sněžkou.

Kvalitní podmínky k lyžování nabízejí i Orlické hory. „Sněhové podmínky v Říčkách jsou nejlepší za poslední dvě sezony. V průměru je na sjezdovkách metr sněhu, vše je v provozu," řekl Petr Kánský ze Skicentra Říčky. Ve všední dny se podle něj lyžuje bez front, denní návštěvnost se pohybuje do 1000 lidí. V nedalekém Deštném je na sjezdovkách kolem 55 centimetrů sněhu a všechny sjezdovky jsou otevřené.

Na hřebenech Krkonoš leží jeden metr sněhu. V nejvyšších partiích Orlických hor je téměř 70 centimetrů sněhu.

Počasí přeje přes oteplení posledních dní i níže položeným skiareálům. Ty o víkendu a příští týden očekávají  větší návštěvnost díky jarním prázdninám, které začínají v Pardubickém kraji.