Akce každoročně láká tisíce návštěvníků a ani letos tomu nebylo jinak. Kromě rostlinek, bylinek, skalniček, trvalek a sazenic rajčat, okurek, borůvek a dalších keřů si lidé odnášeli i různé rukodělné výrobky. Na své si přišli i milovníci jídla.

Pěstitelé přijeli i z daleka. Například u stanoviště, které rozbalili Olomoučtí, si mohli zájemci vybrat skalničky i trvalky. Na dračku šly například jejich stračky. Květiny, které dříve stejně jako pivoňky nechyběly na záhonech našich babiček. „Pěstujeme je jen na venkovních plochách, ne ve foliovnících, máme jich kolem tisícovky druhů. Na Kuks jezdíme rádi, teď máme část produkce i na Flóře v Olomouci. Letošní zima moc kytičkám nepřála, něco nám pomrzlo,“ řekla pěstitelka.

Lidé se městnali i u sazenic různých druhů zeleniny, hlavně rajčat, okurek, paprik, nebo také třeba borůvek, klikvy a brusinek. „Přijeli jsme až z Vamberka, tak okukujeme, co bychom si koupili na naši zahrádku. Vše to obejdeme a pak si teprve pečlivě vybereme. To víte, jedna kytička a tolik peněz,“ poznamenala Hana Hamberská. Lákaly i stánky z různorodou rukodělnou výrobou.

Třeba šperky a další předměty z barevných skleněných korálků z Vizovic. „U nás se nepije, u nás se ochutnává,“ smála se majitelka Jana Obšívačová, když nabízela sklenky na slivovici a dárkové umělecké předměty a navlékala zájemkyním korálky na přání a zároveň na míru.