Stěží uvěřitelný případ se stal v Pardubicích. Ve čtvrtek byli strážníci přivoláni do jedné z heren v Pardubicích, kde měla hosty obtěžovat starší žena.

Strážníci po příjezdu nalezli sedmdesátiletou ženu původem ze Slovenska, která na první pohled nebyla v dobrém zdravotním stavu. To hlavní mělo ale teprve přijít.

"Žena velmi výrazně zapáchala po hnijícím mase, nebyla sama schopná z místa odejít a stěžovala si na bolest pod prsy. Hlídka proto zavolala na místo i záchrannou službu. Po příjezdu zdravotníků žena odkryla triko. Na svém těla měla nekrotickou tkáň a na ní desítky červů,“ popsala šokující pohled mluvčí pardubické městské policie Lenka Uskobová.

Ženě v takto otřesném zdravotním stavu tak raději byla přivolána sanitka městské policie, která slouží k převozu silně znečistěných osob do rozličných zdravotnických zařízení. Dezinfekce a důkladné vyčištění sanitního vozu záchranné služby, kde kvůli dalším pacientům musí být zachováno sterilní prostředí, by totiž v takovém případě bylo velmi náročné.

Naložit zanedbaného člověka do sanitky může být i hazard s životy dalších pacientů
Bezdomovci hnijící zaživa. V centru města jich přibývá

„Všem zúčastněným složkám patří můj velký dík. Strážníci se setkávají s ledasčím, ale toto předčilo vše, s čím se do včerejšího dne setkali,“ uvedl ředitel pardubických strážníků Rostislav Hübl.