1/5

Ondřej Koráb

šéfkuchař Grandhotel Pupp, Karlovy Vary

close Ondřej Koráb, šéfkuchař Grandhotel Pupp, Karlovy Vary. info Zdroj: Deník/Zdena Lacková zoom_in Ondřej Koráb, šéfkuchař Grandhotel Pupp, Karlovy Vary.

Jakou máte s obědy zkušenost u nás i v zahraničí?
Vím, že bylo zvykem doma více vyvařovat a k tomu patřily i teplé obědy a večeře. Ve Velké Británii a v Kanadě, kde jsem měl možnost žít přes čtyři roky, panoval trend lehčího oběda, tak aby po něm lidé byli schopní pracovat a necítili se unavení, jako jsou například po guláši s šesti knedlíky. V zahraničí bylo běžné, že lidé z kanceláří v době oběda zaplnili parky a tam jedli na trávě svůj oběd, ať teplý nebo studený.

Vy sám potřebujete teplý oběd?
Nepřikládám teplému jídlu důležitost. Zakládám si na dobrém jídle. Jistě pro někoho teplé obědy a večeře hrají velkou roli, ale je to o osobním nastavení. Dokážu porozumět potřebě se zahřát v zimních měsících teplým jídlem, nebo případně čajem.

Ryba podle Katky

| Video: Youtube

Váš tip na zdravé a levné obědové jídlo?
Zdravé, časově nenáročné obědy mohou být finančně přijatelné. Můj velmi oblíbený je salát caprese s rukolou, nebo kuskus s grilovanou zeleninou, dále různé sendviče a wrapy a saláty doplněné o kuřecí maso, či vařená vejce, aby nechyběly plnohodnotné bílkoviny. Ideální dezert je ovoce jako jablko, banán, hruška, hroznové víno.

Pro řadu lidí jsou už každodenní obědy v restauracích drahé. Co jim doporučujete?
Jedna možnost je připravit si oběd doma. Další variantou je mít zaměstnavatele, který zaměstnancům přispívá na obědy, případně je kompletně hradí jako jeden z benefitů. I to se pomalu začíná projevovat na vahách při výběru zaměstnavatele.

loading
arrow_left Předchozí
1/5
Další arrow_right