Krémová polévka z pečeného česneku
Budete potřebovat:
3 palice česneku
3 střední brambory
1 šalotka (cibulka)
3 plátky másla
olivový olej
smetana ke šlehání
1 litr vývaru
Muškátový oříšek
Sůl
Pepř
Postup:
Rozehřejte troubu na 175 °C. Neoloupané palice česneku pokapejte olivovým olejem a jednotlivě zabalte do kousku alobalu. Dejte péct do rozehřáté trouby na 30 minut do úplného změknutí.
V hrnci rozehřejte máslo, zpěňte nakrájenou šalotku a krátce orestujte očištěné brambory na menší kostky. Zalijte vývarem, opepřete, osolte jen pokud není vývar slaný, vhoďte i upečený česnek vymačkaný ze slupek a vařte do změknutí brambor, cca 15 minut. Poté rozmixujte ponorným mixerem, zalijte smetanou (cca 150 ml, dle chuti) a nechte dvě minuty provařit. Odstavte, vmíchejte plátek studeného másla, nastrouhejte muškátový oříšek a případně dochuťte. Podávejte například s krutony, nasekanými bylinkami, sýrem či opečenou slaninou.
Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu.
Speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/
Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.
A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.