A pozor: pokud dokážete Jiřího Tkadlčíka napodobit a pošlete nám video nebo fotografie ze svého cvičení, můžete vyhrát ceny za 1500 korun! Více na konci tohoto článku.

Pan Bohuslav doma cvičí se svým pejskem Sisinkou.
SOUTĚŽ: Napodobili jste Sáblíkovou a spol. Podívejte se, kdo vyhrál!

Na sociální síti má zástupy fanoušků. Je víc sledovaný než olympijští vítězové. Jiří Tkadlčík je jedním z nejsilnějších mužů na světě. A právě tento strongman si pro čtenáře Deníku připravil další cvičení.

V exkluzivním videu nedojde jen na dřepy či kliky. Se zátěží u základních cviků lze totiž improvizovat. Vedlejší roli si tak zahrála také sotva pětiměsíční dcera Olivia, pes Thor i váleček na těsto.

Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana Minářová„Buďte silní, věřte tomu, že tenhle stav za chvilku překonáme. Vezměte si z toho jen to nejlepší, protože nám to může přinést i něco dobrého,“ vzkazuje fenomén tuzemských silových sportů.

Úřadující mistr Evropy (a světový šampion z roku 2018) si sám musel udělat trochu jiný režim.
A hlavně…

„Člověk si najednou uvědomí, že ten sport zas až tak důležitý není. Třeba pro mě to bylo velké vystřízlivění,“ přiznává třicetiletý silák.

Má ale jasno, lidé by se v žádném případě neměli vykašlat na pohyb. 

Trénuj s hvězdami v Deníku. Eva Samková se staví na hlavu.
VIDEO: Jak se Samková staví na hlavu. Zacvičte si s hvězdnými sportovci!

„Když nejste profesionální sportovec, tak v podstatě všechno odcvičíte doma s vlastní váhou. Od základů, jako jsou dřepy nebo kliky, které se dají improvizovat – dřepy na jedné noze, kliky na jedné ruce. Najít si nějakou hrazdu nebo strom, dát si nějaké shyby,“ dodává Tkadlčík.

Další díl projektu Trénuj s hvězdami vyjde zítra - ve středu 15. dubna. Cvičení povede náchodský fotbalista Petr Schwarz, který působí v polské nejvyšší soutěži.

A tady na odkazech níže si můžete připomenout předchozí díly: precizní angličáky s triatlonistou Petrem Vabrouškem, posilovací cvik motoristické závodnice Olgy Roučkové, domácí bruslení na prkně v tlustých pletených ponožkách v podání Martiny Sáblíkové nebo pinkání s toaleťákem, které ukázal volejbalový exprezentant Jiří Popelka.

Petr Vabroušek v ultramanu v Izraeli
VIDEO: Triatlonista Vabroušek ukázal, jak na správného angličáka. Inspirujte se
Olga Roučková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Takhle posiluje v době karantény kráska na čtyřkolce Roučková
Martina Sáblíková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Tlusté pletené ponožky a prkno. Podívejte se na domácí trénink Sáblíkové
Bývalý volejbalový reprezentant Jiří Popelka ukazuje čtenářům Deníku zábavná cvičení.
VIDEO: Zapinkejte si s toaleťákem! Exreprezentant Popelka vám ukáže, jak na to
Ve dnech, kdy není možné příliš sportovat, si můžete podle návodu zacvičit s osminásobnou mistryní světa a čtyřnásobným mistrem světa, se  sourozenci Ptáčkovými. Vždy v pondělí a ve středu pro vás budou mít další cvik, který si můžou zkusit sportovci prof
VIDEO: Sedy lehy ve vzduchu. Podívejte se, jak cvičí mistři světa z jedné rodiny

Ceny do soutěže Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováDokážete cvičit jako známí sportovci? Zapojte své tělo a vyhrajte zajímavé ceny! Natočte humorné video a sdílejte ho v naší facebookové skupině mujzivotsesportem.cz. Nebo se vyfoťte a pošlete svůj snímek na e-mail: trenuj@denik.cz. Na konci každého týdne vybere redakce Deníku dva čtenáře, které odměníme cenami v hodnotě 1500 Kč.