Hlídka šedesátiletého muže vyvedla ven z budovy a vzhledem k jeho opilosti rozhodla o převozu na záchytku. Ve chvíli, kdy měl nastoupit do služebního vozidla, zaútočil na strážníka a pokusil se ho udeřit do obličeje. Ten útok odvrátil a agresivnímu muži nasadil pouta. Lékař ve zdravotnickém zařízení rozhodl o jeho hospitalizaci. Po vystřízlivění dostal muž za své chování pokutu ve výši 1000 korun.

Diabetik se opil, pak zkolaboval na ulici

Hradec Králové - Na chodníku v centru města ležel bez hnutí velmi bledý muž. Nekomunikoval a procházející občané měli obavy o jeho zdraví. Kontaktovali proto městskou policii a požádali o pomoc. Muž byl při vědomí a s velkými obtížemi strážníkům sdělil, že je cukrovkář. Hlídka proto okamžitě vyrozuměla záchrannou službu. Lékařka požádala o provedení dechové zkoušky. Ta čtyřicetiletému muži prokázala 3,24 promile alkoholu. K dalšímu vyšetření byl diabetik převezen do nemocnice.

Nehodu dvou vozů odnesly pouze plechy

Hradec Králové - Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli v úterý v 7.36 hodin k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala v ulici Brněnská u kruhového objezdu v Hradci Králové. „Hasiči odpojili na vozidlech autobaterie a uklidili komunikaci. Událost byla bez zranění," uvedla Alena Kuthanová z HZS Královéhradeckého kraje.

Recidivistka kradla, sebrala peněženku servírce. Pak nechala v herně doklady

Hradec Králové - Kradla, a nebylo to poprvé. Jenže tuto akci zpackala. Devětatřicetiletá žena v Hradci sebrala servírce kasírtašku s několika desítkami tisíc korun.

Bylo krátce před třetí ráno a událost se stala v jedné z heren v centru města. „Z baru poté utekla, přičemž na místě zanechala svoji peněženku i s doklady, které našla obsluha herny na zemi," vysvětlila mluvčí policie Lenka Burýšková.

Policisté podezřelou zadrželi krátce po krádeži v další nedaleké herně, a to  i s větší částí odcizených peněz. Část hotovosti však ještě stihla podle všeho utratit na automatech. Žena se přiznala. „Jednání se dopustila i přesto, že byla za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech trestána. V minulosti dokonce opakovaně. Za tuto krádež ji hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," řekla mluvčí.

Za padělaný kupon pokuta 100 tisíc?

Hradec Králové - Jel po dálnici z Hradce Králové směrem na Prahu. Jenže narazil na policejní hlídku. A ta zjistila, že dálníční známka, kterou má na okně, je padělek.

„Při předložení nevylepené části se policistům pohmatem nezdál papír, na kterém byla známka vytištěna a podrobnějším zkoumáním zjistili i další markanty, které jim napověděly, že by se mohlo jednat o padělek," popsala mluvčí policie Ivana Ježková.

Řidič musel s policisty na oddělení, kde známku odstranili. Pokud šetření potvrdí, že jde o padělek,  hrozí řidiči pokuta až do výše 100 tisíc korun.