Celníci v úterý večer náhodně zkontrolovali linkový autobus, který k nám přijížděl z Polska. Mezi pasažéry si vytipovali muže (38) a ženu (23) ze zadních sedadel. Oba shodně tvrdili, že tabák, lihoviny, narkotika ani léky nepřevážejí, a že byli v Polsku nakupovat oblečení.

Celníci si ale ověřili, že muž má bohatou trestní minulost a požádali pár, aby vystoupil a provedli důkladnou kontrolu. „Během ní zjistili, že muž v oblasti genitálií ukrývá 180 kusů tablet léků v blistrech s označením Sudafed a Ibuprom Zatoki,“ oznámila mluvčí Celního úřadu Jitka Fajstavrová.

V jedné tabletě jsou desítky miligramů pseudoefedrinu, který využívají výrobci drog při výrobě pervitinu. V Polsku jsou léky snadno k sehnání ve volném prodeji.

Celníci muže zadrželi a předali policistům, kteří jej umístili do cely předběžného zadržení. O jeho vzetí do vazby rozhoduje v těchto dnech náchodský okresní soud. „Za trestný čin výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Kromě varny se v bytě našly i nože. Zřejmě kradené.
Kromě varny se v bytě našly i nože. Zřejmě kradené