„Hlídka městské policie na místě zjistila, že se jedná o třiapadesátiletého muže, který je vulgární a verbálně napadá personál, klienty i strážníky," přiblížila okolnosti incidentu mluvčí městské policie Eva Kněžourová. Na schodišti se navíc mužova agresivita  vystupňovala natolik, že po pokusu udeřit policistu pěstí do obličeje, skončil v poutech. K vystřízlivění ho hlídka převezla na záchytku.

Tragédie v regionu: Zlá neděle. Řidič zemřel po nárazu do stromu

Východní Čechy - První listopadový podvečer na Svitavsku se nesl ve smutném tónu. Řidič jedoucí směrem od Poličky na Střítež tu přišel o život.

„Nehoda se stala na silnici 36029. Řidič jel na přímém rovném úseku, sjel vpravo a najel do stromu," uvedla tisková mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová. „Příčina nehody je však stále v šetření," dodala. Událost se odehrála v úseku, kde je velice úzký průjezd vozovkou.

Muž jel ve voze pouze sám. Hasiči dostali zprávu o nehodě po čtvrté hodině odpolední, zraněného neprodleně vyprostili. „Za pomoci vyprošťovacího nářadí jsme jej vyprostili z vozu. Poté byl předán záchranné službě, která ho v sanitním vozu zhruba čtyřicet minut resuscitovala," uvedl velitel zásahu hasičů Václav Kysilka. Na místo nehody přiletěl i vrtulník. Ten však odletěl zpět na základnu prázdný. Záchranářům se již nepodařilo muže přivést zpět k životu.