Čtveřice řidičů měla v sobě marihuanu či pervitin. „Jeden řidič byl pozitivní i na alkohol. Přístroj ukázal hodnotu převyšující 0,5 promile," prozradila mluvčí policie Iva Kormošová.

Další tři muži dostali tisícikorunovou pokutu za přechovávání. „Pro vlastní potřebu je vždy protiprávní. Pokud je v množství malém, jedná se o přestupek. Pokud v množství větším než malém, jedná se o trestný čin. Přechovávání pro jiného je vždy trestným činem," vysvětlila Kormošová.

„Nalitý" cyklista strážníkům neujel

Třebechovice pod Orebem - Mohlo to být celkem běžné zastavení neosvětleného cyklisty. Jenže zvrtlo se v noční honičku. Muž se dal totiž před třebechovickými strážníky na zběsilý útěk. Ti ho po pár metrech dohonili, čtyřiadvacetiletému muži to však zřejmě nestačilo a stále se snažil vytrhnout a utéct. Musela mu tak být nasazena pouta, přivolána byla také policie ČR. Muži bylo poté naměřeno 1.28 promile.

Jenže i pak se agresivita stupňovala a neustala ani po převozu na záchytku. Nejvíc však mladík začal vyvádět, když se sepisovaly jeho osobní věci. Důvod byl zanedlouho jasný – v batohu měl schovanou marihuanu. Místo vyřešení „banálního" přestupku je tak muž podezřelý hned ze tří přestupků": neuposlechnutí výzvy úřední osoby, řízení vozidla po požití alkoholu a přechovávání omamné látky.