Zůstal jí 
v krku pěticentimetrový kus nože. I tak zvládla útočníkovi, svému exmanželovi, utéct. Petr Komůrka byl za pokus o vraždu odsouzen Krajským soudem v Hradci Králové 
k šestnáctiletému vězení.

Zločin se stal v červenci minulého roku v Úbotí na Havlíčkobrodsku, v domě, kde manželé dříve žili. A kde se muž občas zdržoval, i když už nebyli svoji.

„Důvodem byl podle mě rozvod, který proběhl asi měsíc předtím," řekla Martina Komůrková, jíž soud přiřkl také odškodnění 100 tisíc.

Komůrkovi hrozil až dvacetiletý trest. Tak tvrdý soud nebyl, přesto jde rozhodně o vysoký postih. Proč to tak je? „Už dříve mi vyhrožoval, že mě zabije," řekla napadená. „Myslím, že vraždu plánoval," doplnil ji syn Petr.

Jako důkaz uvedli dvě věci. Zaprvé útočník ženě vyndal baterii z mobilního telefonu, zadruhé si ze sklepa přinesl ředidlo, jímž polil utěrku, a dusil ji. „Nechtěl jsem ji zabít," tvrdil přesto. „Utěrkou
s ředidlem jsem jí utíral obličej," vysvětloval.

Mezi manželi navíc už v minulosti docházelo k ostrým – i fyzickým – rozepřím.

Na další aspekt pak upozornili znalci. Mužova agresivita se totiž postupně zvyšovala. Nejprve ženu praštil prkýnkem na maso, pak ji dusil a nakonec bodal dvanácticentimetrovým nožem.

„Nedokážu vysvětlit, co se stalo, byl jsem jak vypnutý. Lituju toho," prohlásil za necelé dva týdny osmačtyřicetiletý odsouzený. Už dříve byl jednou trestán, tehdy dostal podmínku. Nyní přišel trest z kategorie nejdrsnějších.

Jak se chystal na zločin?
Minimálně dvě věci potvrzují názor syna, že Petr Komůrka vraždu své exmanželky (i když 
ji nedokončil) plánoval.
Zaprvé: Žena zjistila, že měla 
z mobilního telefonu vyndanou baterii. „To jsem nikdy nedělala. Podle mě ji vyndal, abych si nemohla zavolat pomoc," vysvětlovala si napadená.
Zadruhé: Jde o ředidlo, jímž Komůrka namočil utěrku a přiložil ji ženě na obličej. „Utíral jsem ji," tvrdil sice, ale to příliš nesedí, spíše se ji snažil omámit. „V bytě nikdy ředidlo nebylo. Táta měl věci vždycky ve sklepě," popsal Petr Komůrka mladší.
Také tato dvě fakta rozhodně útočníkovi přitížila.