Pro zmrzlinu se čtyřiadvacetiletý muž vloupal poslední dubnovou sobotu krátce po půlnoci. Policisté ho zadrželi přímo ve zmrzlinovém stánku. „Na místě za pomoci donucovacích prostředků namířené střelné zbraně a hmatů a chvatů zadrželi podezřelého muže z vloupání,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté muže podrobili dechové zkoušce s výsledkem necelé 1 promile alkoholu. Po vyšetření lékařem z protialkoholní záchytné stanice skončil v policejní cele, kde mohl z alkoholového a zmrzlinového opojení vystřízlivět.

Z vlaku hasiči pomohli celkem 62 cestujícím.
FOTO: Srážka vlaku s autem v Hradci Králové. Cestujícím pomohli z vlaku hasiči

Z vyšetřování vyplynulo, že muž ke stánku dorazil na nákupním vozíku, na kterém jel jako na koloběžce. Vozík podle svých slov nalezl cestou z restaurace u fakultní nemocnice. „Jelikož po pivu prý dostal chuť na něco sladkého, nedokázal zmrzlinovému stánku odolat,“ doplnila policejní mluvčí, jak muž svůj čin odůvodnil.

Ohledáním místa činu policisté zjistili, že muž venkovní bezpečnostní kameru zamaskoval a poté vytrhl ze zdi. Další počínání muže popsala Iva Kormošová: „Za použití násilí překonal elektrickou roletu, kterou vyhrnul a vytrhl, vykopl křídlo uzamčené dřevěné okenice, čímž poškodil interiér stánku, vybavení, potřeby a suroviny pro výrobu a výdej zmrzliny a další tři vnitřní kamery pomazal čokoládou. Ve stánku nalezl dvě 100korunové bankovky a k odnesení si připravil zmrzlinové kornoutky.“

Zaseklá ruka v sedačce v kině si vyžádala v neděli odpoledne zásah královéhradeckých hasičů.
Chlapci se zasekla ruka v držáku nápojů v sedačce v hradeckém CineStaru

Muž způsobil škodu přesahující částku 50 tisíc korun. Neodolatelná chuť na sladké mu pořádně zavařila. Za krádež a poškození cizí věci může skončit až na dva roky ve vězení.

Zmrzlinárna o vloupání informovala s humorem. Na svém facebooku poradila, jak postupovat v případě, když na jejich zmrzlinu někdo dostane chuť o půlnoci. Příspěvek zmrzlinárna zakončila heslem: „Lepší s rozvozem, než s odvozem.“