Mladík však v pondělí obžalobu odmítl a řekl, že důkazy o jeho vině jsou falešné. Napadená žena uvedla, že útočníka by už nepoznala.

Z pokusu o vraždu se zodpovídá také osmadvacetiletý Vojtěch Dušek, který letos v létě v Luži na Chrudimsku  podle obžaloby zlomil o tři roky staršímu muži mačetou lebku na temeni hlavy. Při své výpovědi u krajského soudu činu litoval, napadený muž pak soudce žádal, aby obžalovaného netrestali.

Krajský soud se bude mimo jiné opět zabývat případem údajných podvodů při sjednávání půjček. Tři muži a jedna žena jsou obžalováni, že 224 lidí nalákali na možnost půjčky bez ručitele, ale ve skutečnosti od nich chtěli jen vylákat odměny a poplatky za zprostředkování smluv. Obžaloba uvádí, že čtveřice žadatele připravila o 14 milionů korun, pokud by jí však vyšly i další pokusy o podvod, dosáhla by škoda až 50 milionů korun.

Další čtveřice mužů je obžalována ze zprostředkování  prodeje nadhodnocených nemovitostí v Ústí nad Labem – Předlicích. Jeden z nich se údajně dopustil také  také křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku. Mužům hrozí až desetileté odnětí svobody.