Ještě téměř po dvou letech žena trpěla depresemi a úzkostmi, traumaty spojenými se sebevražednými sklony a propíjela se k alkoholismu.

Její bývalý milenec V. M. za to dnes stane před hradeckým krajským soudem. Proces bude probíhat s vyloučením veřejnosti.

„V období od ledna do srpna 2010 poškozenou pod pohrůžkou zaslání fotografií a nahrávek zachycujících jejich pohlavní styky manželovi, rodičům a dalším jejím příbuzným a do školy, kterou navštěvoval její syn, jejich umístěním na internet a vylepením fotografií na veřejně přístupných místech, v průměru dvacetkrát měsíčně donutil k souloži," píše se v obžalobě. Žena vždy další vzdor vzdala podle státního zástupce právě ze strachu, že obžalovaný své pohrůžky uskuteční.

Muž jí navíc vyhrožoval ublížením členům její rodiny, zapálením auta a domu, uchýlil se také k fyzickému napadení ženy.  Skoro denně ji pod různými záminkami obtěžoval v jejím rodinném domě, nutil ji stýkat se s ním cestou do práce či vyžadoval, aby se mu každé ráno telefonicky hlásila. Pronásledoval ji takřka na každém kroku a učinil jí ze života naprosté peklo.

Vedle toho se v úterý krajský soud také vrátí k případu indického lékaře Raju Anthrapera, který vloni v červnu v Hradci Králové při noční opilecké žárlivé hádce cestou z hudebního klubu ublížil své dívce takovým způsobem, že ta druhý den zemřela v nemocnici na krvácení do mozku. Ještě dnes je u hydroelektrárny Hučák na Labi v centru města připevněná fotografie dívky a lidé jí sem nosí květiny.

Ind se zpovídá z ublížení na zdraví a výtržnictví.