V mládí se obžalovaná sama živila jako prostitutka v Německu.

Monice P. hrozilo podle trestní sazby až 12 let za mřížemi. Přesto se proti rozsudku odvolala, podala i stížnost proti usnesení soudu. Vinu během celého procesu nepřiznala. Krajský soud případ projednával znovu poté, co jeho předchozí verdikt – pět a půl let vězení – zrušil Vrchní soud v Praze a vrátil kauzu do Hradce k novému projednání. Vrchní soud se tak po včerejším odvolání odsouzené bude kauzou zabývat znovu.

„To, co je v obžalobě, není pravda. Nikdy jsem nenabádala dceru k tomu, aby někomu poskytovala sexuální služby, ani jsem jí pohlavní styk nesjednávala," hájí se obžalovaná, která je nezaměstnaná a vlastní dcera o ní prohlásila, že se o ni nikdy pořádně nestarala, pouze hrála karty a kouřila.

Podle obžaloby dívka nabídla své tělo za tři stovky třem mužům ve věku 22, 55 a 56 let. Celkem s nimi měla mít pohlavní styk v jedenácti případech. Někdy si peníze vzala, jindy nikoli. Sexuální akty se měly odehrávat u obžalované doma, v cizím bytě i v autě. Jeden z mužů dokonce sdílel s dvojicí žen obydlí přesto, že měl dříve problémy se sexuálním zneužíváním svých sester. Za vší „špínou", která se na obžalovanou snáší, je podle Moniky P. muž, který se jí snaží rozvrátit druhé manželství a nastěhovat se do jejího bytu.

Ani poškozená však není žádný andílek. „S dcerou byly problémy. Ve škole obvinila chlapce, že ji zneužívají. Ukradla peníze i mobilní telefon, lhala mi," vysvětlila u soudu žena.

Podle dcery ji však právě matka měla ke krádežím a prostituci nabádat. Údajně jí dokonce vyhrožovala, že ji bude celé dny mlátit, pokud domů nepřinese peníze.

Také matka se snažila tíživou finanční situaci rodiny vylepšit. Ovšem po svém. Chodila uklízet do bytu, kde musela mýt nádobí „nahoře bez".

Ze spisu
„Opakovaně za účelem získání finančních prostředků přesvědčila nezletilou poškozenou, aby za úplatu měla pohlavní styk s J. M., přičemž poté, co nezletilá poškozená nejméně ve čtyřech případech s jmenovaným v místě jeho bydliště vykonala pohlavní styk, převzala vždy částku 300 korun, již předala obžalované, která ji užila pro vlastní potřebu."

zpravodajové Deníku