Nemocnici na postup upozornily zdravotnické pojišťovny - VZP a ministerstva vnitra, které špitálu za překročení limitů vymezily za takzvanou regulaci nad limity na inkontinenční pomůcky úhradu 200 tisíc korun. Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje oznámil, že podá na lékařku trestní oznámení pro podezření z trestného činu podvodu. Případem se začali zabývat policisté.

V klášteře se rozezněl požární poplach. Připálilo se jídlo

Broumov - V pondělí hodinu po půlnoci vyrazili profesionální hasiči z Broumova k požárnímu poplachu, který se rozezněl v objektu broumovského kláštera. „Hasiči na místě zjistili, že v objektu mimo hlavní budovy kláštera došlo k připálení potravin, což spustilo poplach,“ vysvětlila mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Událost se naštěstí obešla beze škody.

Policie hledá řidiče auta a svědky sobotní nehody cyklistky

Náchod - Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči vozidla, který by mohl pomoci při objasnění dopravní nehody cyklistky. Nehoda se stala v sobotu 4. listopadu 2017 v 17:30 v Náchodě na křižovatce silnic v místech zvaných Na Brance.
„Řidič osobního vozidla v sobotní podvečer v 17:30 na křižovatce silnic č. 33 a 14 odbočoval z Náchoda na Nové Město nad Metují, přitom zřejmě přehlédl protijedoucí cyklistku, které vjel do jízdní dráhy. Cyklistka, sjíždějící z kopce ve směru od České Skalice, reagovala na situaci prudkým bržděním. Žena následně upadla z kola na vozovku a při pádu utrpěla lehké zranění. Ke střetu s osobním autombilem nedošlo. Řidič osobního automobilu bez zastavení pokračoval na Nové Město nad Metují,“ popsala nehodu tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.
K objasnění nehody a přesnému určení míry zavinění jednotlivých účastníků policisté náchodského dopravního inspektorátu žádají řidiče vozidla i další svědky o přihlášení a podání svědectví. Informace je možné podat na telefon skupiny dopravních nehody 974 534 254 nebo na bezplatné lince 158.